pondělí 7. dubna 2014

Březnová chvástačka 2014

Říkala jsem si, že si nesmím kupovat žádné knihy. nejen, že jsem teď bez peněz, ale navíc jsem začala chodit do knihovny a ty krasavice doma prostě nestíhám číst. Jenže to člověk vždycky narazí na nějakou knihu a ona na něj volá: "Vem si mě, prosí, jinak tady bídně zhynu." A to nikdo z vás nechce, no ne?
Takže jsem za duben nabídla azyl celkem 10 knížkám! Ach jo! Navíc jsem si říkala, že teda TEĎ! TEĎ! PRÁVĚ TEĎ! si dám stopku až do Světa knihy. Ale I DO IT AGAIN! Dneska. Ráno. První věc, co člověk po probuzení udělá je, že si koupí knihu. Ale TEĎ! teď už to opravdu vydržím. :-) I swear!

Vše to začalo na Facebooku Srdíčkového útulku, který vždycky na začátku měsíce vyhlašuje knižní výprodej. A občas se tam dají najít opravdu zajímavé knihy, za pár korun, jejichž koupí navíc přispějete na dobrou věc. Neodolatelná kombinace. :-) Takže jsem si tam pořídila čtyři knihy: Spící panna (Jeffery Deaver), Tokio (Mo Hayder), Dívka, která kopla do vosího hnízda (Stieg Larsson) a Pět finských novel (které jsem si chtěla koupit už hodně dávno, navíc jsem jako bonus dostala pozvánku na svatbu :-))
Pak jsem v knižním výprodeji v naší knihovně (pevná vazba za 5 Kč, brožovaná za 3 Kč) objevila dvě knihy od Zdeňka Rosenbauma, což je můj vzdálený příbuzný, takže jsem se rozhodla, že je na čase si od něj něco přečíst. A přibily mi knihy Stát jako strom a Krajina s nábytkem.
Následně jsem se koukala na video od Madeleine "Kniha vs. film - Rosemary má děťátko," kde říkala, že knížka je možná ještě k sehnání v Academii. Rosemary jsem tam sice nenašla, ale zato jsem tam objevila dvoje deníky z druhé světové války po 50 korunách: Pohár slz: Deník varšavského ghetta (Abraham Lewin) a Životy ve vypůjčeném čase (Eva a Rudolf Rodenovi).
A poslední dvě knihy, které jsem si za březen koupila, jsou z Levných knih. Původně jsem tam šla jen pro Démona (M.J.Lermontov), ale znáte to. Z Levných knih nikdy neodcházíte jen s jednou knihou (nebo jo?). Prostě a jednoduše - objevila jsem tam Písečníky (George R.R. Martin). A to tam prostě nemůžete jen tak nechat. :-)
Takže u mne byl březen měsícem levných knih a doufám, že někdy najdu čas si je přečíst. Ale už teď je miluju, to je jasný :-)



4 komentáře:

  1. Skvělý vkus, to těhle knih bych šla taky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Jediný problém je, že žádná není z mého wishlistu :-D

      Vymazat
  2. Na Larssona sa chystám už hodne dlho ale nie a nie sa k nemu dostať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se k němu taky dlouho odhodlávala, ale našel si mě sám. :-) Teď mám v knihovně zamluvené první dva díly, tak doufám, že se mi budou líbit. Pokud ano, dokoupím si je, ale pokud ne tak tenhle prodám. :-)

      Vymazat

Každý komentář mě potěší. Odpovídám se zpožděním. Mějte strpení. <3