čtvrtek 17. dubna 2014

Večeře s Táňou Keleovou-Vasilkovou

Máte někdy chuť tancovat? Jen tak, prostě proto, že se vám přihodilo něco báječného a skvělého? Přiznám se, že mně se to naposledy stalo, když jsem viděla Labutí jezero. Jenže to už je pár let zpět. Ne, že by se mi mezitím nepotkalo nic úžasného, ale občas prostě nemám potřebu tančit. Až zase do nedávna. A to díky jedné báječné soutěži. ;-)
Jak jsem již psala, po napsání prvního článku na tomto blogu, mi přišel mail, že jsem vyhrála večeři s Táňou Keleovou-Vasilkovou (a beru to jako znamení osudu :-)). A tak jsem šla. A teď by mohl celý článek pokračovat nadšenými výkřiky a nesrozumitelnými citoslovci, ale z toho byste asi nic neměli, že?
Tak abych to shrnula od začátku...
Táňa Keleová-Vasilková je slovenská autorka (i když rozená v Chomutově) románů o ženách (její knihy prý čtou i muži, tak je nechci urazit). Velmi úspěšná autorka! Na Slovensku prodala přes MILION!! výtisků a u nás již přes 100 000! To jsou numera, že se mi vždycky protočí panenky. ;-) Má manžela, tři děti a bobtaila. Ráda čte fantasy příběhy, Joy Fieldingovou a Stephena Kinga. A postavou sice drobná, ale energie má za dvacet.
Chtěla jsem napsat, že její knihy jsou skvělým odpočinkem. Ale nejsou! Určitě ne pro mne. U každé knihy jsem hrdince nadávala, v duchu si říkala:  "Ty slepice, proč řešíš takový blbosti, hňupko? Vždyť tě miluje! Zaděláš si leda tak na průšvih," pak jsem se vztekala, abych na konci měla radost, že to vlastně dobře dopadlo. :-) Takže emoce vypjaté a vždycky jsem se cítila hodně vyždímaně. Odpočinek se nekonal.

Samotná večeře se konala 3. dubna od 19:00 v restauraci Brasileiro ve Slovanském domě. Celá restaurace funguje na principu "all you can eat". Takže vám číšníci nosí různé dobroty (hlavně tedy maso, ale například i grilovaný sýr nebo ananas), dokud nedostanete srdeční zával... Vlastně ve skutečnosti si stačí otočit tácek. :-) Můj favorit - hovězí pupek ;-)
Jelikož Prahu miluju, ale pouze na obrázku, bývá její návštěva pro mě stresová sama o sobě. Natož když se mám sejít s cizími lidi. A já celá vyjukaná jsem přišla do restaurace a paní z Euromedia group (s dlouhým příjmením) mi začala všechny představovat. A než jsem se stačila nadechnout, už mi objednávala pití. :-) Asi jste už pochopili, že jsem si z představování nezapamatovala nic, čímž se všem přítomným dámám omlouvám.

A pak už se jedlo, povídalo a chodilo kouřit. A jedlo a povídalo a jedlo a povídalo a jedlo a povídalo a laškovalo se s číšníkem....:-)

Když vyprávěla paní Táňa, byla to lahoda pro uši. Protože nejenže umí krásně vyprávět, ale své příhody ozvláštňuje ještě tisíci malými drobnostmi, které dodávají všemu tu správnou "šťávu". :-) Nejen historka o tom, jak si pořizovali psa, rozesmála všechny přítomné. Takže pokud budete mít někdy příležitost ji vidět naživo, určitě běžte. Vřele vám to doporučuji.
Zde alespoň malá ukázka ze křtu knihy Lék na smutek, který se konal ten samý den. Mimochodem, tuto knížku jsme dostali jako dáreček (navíc i s věnováním), za což mockrát děkuji nakladatelství Noxi. :-*


Tady nás může vidět skoro všechny, včetně inkriminovaného číšníka. :-) (Kterého mimochodem strašně obdivuji, protože ukočírovat takový babinec dá práci :-D) Za skvělou obsluhu dostal knihu také. A my od něj...

...malinovici. V této spojité nádobě. Ale než jsme pochopily, jak to funguje, některé z nás toho měly víc na sobě. Ehm :-D Ale byla tedy vážně skvělá (a to tvrdý alkohol skoro vůbec nepiju)!

A pak už se čas nachýlil. Rozloučili jsme se a já jsem odtancovala na metro. :-)

Každopádně mockrát děkuji bux.cz za báječnou soutěž, nakladatelství Noxi za knihu, Mirce Karáskové z Noxi za fotky a všem přítomným dámám za skvělou společnost. Bylo to supeeeeeeeeeeeeer! :-*

Tániny knihy můžete koupit třeba zde.













6 komentářů:

  1. Jé to je super! Vypadá to na povedenou akci. :) Ani jsem netušila, že od nás z Chomutova pochází taková úspěšná spisovatelka. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já se hrozně bála, ale bylo to pravdu skvělý :-) A vidíš, třeba tam máte kouzelnou vodu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to by se ve mně mohl ještě projevit nějaký skrytý talent. :D

      Vymazat
    2. Myslím, že se už projevil. koukala jsem na váš blog a je super : D pokud se projeví víc, dej vědět.

      Vymazat
  3. To musel být pěkný zážitek! Autorku teda neznám (měla bych se víc věnovat Slovensku), ale restaurace je moje oblíbená. A jak se pije ta malinovice teda nevim :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ji předtím taky moc neznala, před večeří jsem si přečetla pár knih. :-) A pokud tý romantiky není moc za sebou, tak s tím nemám problém. Navíc se to čte rychle a až na ty nervy je to fakt dobrý. :-) A ta malinovice se pije jen z jedný tý skleničky, ono to proteče. Nebo vyteče :D

      Vymazat

Každý komentář mě potěší. Odpovídám se zpožděním. Mějte strpení. <3