pátek 17. dubna 2015

Mí nejoblíbenější čeští booktubeři

MILUJU BOOKTUBE! Český, polský, zahraniční (v tomto pořadí). Možná do videa člověk nenacpe všechno, co napíše do recenze, ale je skvělé vidět to nadšení (nebo zklamání). Většinou se u videa taky zasměju, což se mi u článku moc často nepovede.

A proto jsem se rozhodla, že vám představím svoje nejoblíbenější booktubery.

Z české (a slovenské) scény se snažím sledovat všechny. Většina mi přirostla k srdci a mám radost, když přidají nové video. Problém je s tím, že ačkoli českých booktuberů není zas tak málo, těch videí je jak šafránu. Je to škoda - TOČTE ČASTĚJI! :-D

Nejraději bych napsala seznam dlouhý jak telenovela, ale nakonec jsem se rozhodla, že vyberu jen ty nej nej nejoblíbenější. U jejichž nového videa zapištím a jsem přešťastná (a pak jsem moc smutná, že už je konec). :D

(řazeno náhodně)


Ondrův knižní špajz
Jeden z mála zástupců mužského pohlaví na českém booktube. Rozhodně nejsympatičtější a nejlepší (dle jednorožcometru :)). Navíc on si knihy z Levných knih nejen kupuje, on je i čte! :D Po zhlédnutí jeho videí mám vždycky chuť na čtení. :)



Markéty knižní maelström
Markéta si mě získala hned od 1. videa. Sice nenatáčí zas tak dlouho, ale její videa jsou promyšlená a nejvíc propracovaná. Myslím si, že přitáhne i spoustu nečtenářů. :-)
Navíc je fakt vtipná a celkově je prostě epická! :-)



Jitka Jitulisko
Blázen číslo jedna (v tom nejlepším smyslu)! Z ničeho si nedělá těžkou hlavu a co na srdci, to na jazyku. :-) Dokáže číst neuvěřitelnou rychlostí a často mívá ve videích návštěvy :-D Navíc máme podobný vkus na knihy a čerpám u ní inspiraci.
Suzanne White
Dokáže být ironická a sarkastická. S naprosto kamennou tváří řekne i ten největší vtip. Je dost aktivní (hurá!) a o knihách vám dokáže udělat docela jasný obrázek. Díky své práci také občas mluví o těch, které se teprve chystají k vydání.  



Ohana
Ohana byla jedna z prvních, kterou jsem začala odebírat. Dokáže se ve videu dojmout i smát se jako blázen. :-D Mohla bych jí poslouchat celé hodiny a stejně by mě to neomrzelo. Navíc dokazuje, že knihomolky nejsou je uťáplé neatraktivní puťky (omlouvám se, ale mě ta debatu o tričku dost pobavila). :-D



Ještě bych sem zařadila Basteru z Knihy nekoušou a Petru z Petrin knižný tip, u kterých doufám, že zase brzy začnou natáčet. Prosíííííííííííííím.

A kdo je vaším oblíbencem?

Točíte videa a já vás zatím neodebírám? Dejte mi vědět. :-)

4 komentáře:

  1. Já příliš booktubery nevyhledávám. Ale obdivuji je, to kolik jim dá práce natočit video, zpracovat jej ....... A ještě se usmívat a vypadat dobře, to je pořádná námaha :)
    Sem tam se však ráda podívám na nějaké to zajímavé a kvalitní video :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se většinoou snažím vypadat "dobře", ale většinou je mi to absolutně k ničemu :D

      Vymazat
  2. Jéé ty si zlato, že si si na mňa spomenula :) S tvojím výberom absolútne súhlasím a kľudne by som tam zaradila ešte pár ďalších (ja ich milujem všetkých) :) Absolútne obdivujem Suzanne za pravidelnosť a Markétu za strih. Je to neuveriteľná časová investícia a ja len verím, že to dievčatám vydrží čo najdlhšie :) Ja osobne neviem, kedy ma chytí druhá vlna natáčania, pretože v tej prvej som zistila, že natočenie a nastrihanie jedného videa mi časovo vydá ako prečítať jednu celú knihu :)) A naposledy sa k tomu pridalo ešte aj nahrávanie videa, ktoré podľa môjho polamého uploadu malo trvať 26 hodín ! Ehm??? :)
    No ale budem premýšľať o nejakom slávnom comebacku hahaha :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně tvoje videa chyběj :-) Já jsem nechtěla vypisovat všechny český booktubery, tak jsem se to snažila nějak ohraničit (i když to bylo těžký). :D
      Chápu, že je to časově náročné, ale když si přečteš knihu, tak tím potěšíš jen sebe. Takhle můžeš potěšit spoustu lidí :D :D
      Joo, chci comeback!

      Vymazat

Každý komentář mě potěší. Odpovídám se zpožděním. Mějte strpení. <3