pátek 9. května 2014

Dubnová chvástačka 2014

Zdravím vás lehce opožděně u mé dubnové chvástačky. A že se mi urodilo (opět). :-) Doufám, že to v červnu omezím (v květnu to kvůli Světu knihy asi ještě nepůjde :-))

Dárky:
Jelikož jsem měla v dubnu narozeniny, dostala jsem Můru noční, předvánoční (Tim Burton) a vlastní výtisk Kvak a Žbluňk jsou kamarádi (Arnold Lobel). Co na tom, že se mi schyluje ke třicítce, prostě tuhle knihu jsem musela mít. :-)
Dále tu mám knihu od Táni Keleové-Vasilkové Lék na smutek, kterou jsem dostala na večeři s ní. :-)
Knihy z výprodeje v knihovně (po 5 Kč):
V knihovně jsem za minulý měsíc ukořistila dvě knihy od Johanna Maria Simmela - Svůj kalich hořkosti a Hurá, ještě žijeme. Ještě jsem od něj nic nečetla, ale měla bych to asi brzy napravit, jelikož tyto knihy jsou velmi dobře hodnoceny. Mám je v hodně opotřebovaném stavu (ale alespoň je vidět, že byly populární :-)).
A pak tu mám ještě Pět kanadských novel, která naopak vypadá jako nová. A bude se kamarádit s mými Pěti finskými novelami. :-)

Knihy z výprodeje na Neoluxor.cz: 
Původně jsem se tam chtěla "jenom" podívat, ale nějak to nedopadlo (taky to máte podobně?). A to hlavně proto, že jsem uviděla Solaris od Stanisława Lema. A to je v poslední době můj oblíbený autor, takže jsem tu knihu prostě musela mít. A navíc za tu cenu...No, ale abych zbytečně neplatila poštovné, tak jsem si k tomu navíc přihodila další čtyři knihy (ekonom hadr). :-)
Dvě miniatury od Dostojevského jsem si musela pořídit, jelikož Dostojevského mám taky ráda. A i když je ta knížečka nejmenší, stála nejvíce peněz (závratných 53 Kč :-))
Major Pettigrew se nevzdává (Helen Simonsonová) mě zaujal svou mátově zelenou obálkou. Kupovat knihy podle obálky bych neměla, ale prostě tentokrát mě to přemohlo.
Od Yiyun Li už mám knihu Ubožáci, tak jsem se rozhodla, že si dokoupím i Tisíc let vroucích modliteb. Báječně jim to spolu sluší.
A nakonec Červená a bílá od Doroty Masłowské. Prostě proto, že mám slabost pro polské autory. :-)

Ostatní nákupy:
Bylinky naší prabáby jsem si koupila v knižním výprodeji na FB mého milého kočičkovského útulku. Navíc si myslím, že do budoucna se to může hodit.
Fitzkova Sběratele očí jsem si pořídila na doporučení Rodaw, která kdysi dělala recenzi na Zaklínače duší a navnadila mě. Zaklínače si možná časem pořídím, teď jsem dala přednost novince.
Pokud jste četli můj dojem z Kyberiády (Stanisław Lem), jistě víte, že jsem z ní byla nadšená. A jelikož jsem ji měla půjčenou z knihovny, chtěla jsem i vlastní vydání (od Baronetu). Zadala jsem si inzerát na databazeknih.cz, ale bohužel jsme si asi s původním majitelem špatně rozuměli, jelikož on mi poslal toto starší vydání (navíc na dobírku, takže tuto knihu mám za velmi předraženou cenu) :-( Ne, že by toto vydání nebylo pěkné, ale chybí tu několik příběhů. A například vyprávění rozmrzlíků se mi oželet nechce. Takže pokud budu mít výlet do Polska, tak si to koupím tam. A taky spoustu věcí navíc. Muhaha :-)
"Neknihy": 
A nakonec tu mám dvě  "neknihy". První z nich je sběratelské album z Penny marketu My máme rádi Česko. Vždycky za nákup nad 200 korun dostanete samolepky, které si pak vylepujete. A já jsem se díky tomuto albu vrátila do dětství, kdy jsem sbírala samolepky koní a poníků (ale ty se musely kupovat - dodneška nechápu, kde jsem na to brala peníze :-)). Album je navíc pěkně udělané, ke každé z věcí na samolepce máte i nějaké vyprávění nebo nějakou zajímavost.
A pro tento měsíc poslední "knihou" je Drama desatera dní (Ellery Queen). Nakladatelství Naše vojsko začalo vydávat detektivní bestsellery v novinovém vydání. Jedno stojí 29 Kč a seženete ho v trafice (aktuálně je v prodeji Horké i studené). Sice jsem zvědavá, jak mi bude vyhovovat formát (velký s nahuštěným textem), ale Naše vojsko mám ráda a když mi někdo nacpe příběh až pod nos, těžko se tomu odolává. :-)

A to je vše. Uff. Je toho hodně. Ale víc knih, víc vý(skotu - krav a tak :-D). Asi mi z toho přeskočilo. No nic. Končím. A vy se mi taky pochlubte :-)



2 komentáře:

  1. Můru noční, předvánoční milujem :3 A Sberatel očí vyzerá dobre.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Tima Burtona nekriticky miluju a navíc ta Noční můra je nádherná! <3 A na Sběratele se hodně těším, navíc je zajímavě zpracovaný a začíná Epilogem a pokračuje na začátek :-)

      Vymazat

Každý komentář mě potěší. Odpovídám se zpožděním. Mějte strpení. <3