pondělí 4. května 2015

Bout of books read-a-thon 13.0

Miluji read-a-thony (já vím, že to píšu už po stopadesátý, ale budu to psát stále). Jelikož mi ten jednodenní, který pořádala Terka z She is a bookaholic vůbec nevyšel podle plánu, rozhodla jsem se zapojit do týdenního mezinárodního Bout of books read-a-thonu. A tentokrát oficiáně. :-)

Read-a-thon bude probíhat od 11. do 17. května 2015 a přihlašovat se můžete zde

The Bout of Books read-a-thon is organized by Amanda @ On a Book Bender and Kelly @ Reading the Paranormal. It is a week long read-a-thon that begins 12:01am Monday, May 11th and runs through Sunday, May 17th in whatever time zone you are in. Bout of Books is low-pressure, and the only reading competition is between you and your usual number of books read in a week. There are challenges, giveaways, and a grand prize, but all of these are completely optional. For all Bout of Books 13 information and updates, be sure to visit the Bout of Books blog. 
- From the Bout of Books team

Moje cíle/My goals: 
  • přečíst minimálně 1000 stran/read at least 1000 pages

Pondělí/Monday
Do práce chodím sice na 4:30, ale většinou se probouzím k vědomí tak v 7:00 (do tý doby jsem jen něco jako chodící zombie). Jelikož jsem neměla ráno na čtení ani pomyšlení, alespoň jsem poslouchala Nadaného žáka (S. King). Po příchodu z práce jsem dospala svůj rest a po obědě jsem se vrhla na Stallo. 

Přečteno/Pages read today: 
Stallo - 114 stran/pages
Nadaný žák (mp3) - 1:21:08



Úterý/Tuesday 
Žádná změna - i úterý jsem strávila s Nadaným žákem a se Stallo (jak se to vůbec skloňuje?). Zatím jsem se svoji volbou spokojena. Stallo se čte velmi rychle a Nadaný žák mě chytl od první sekundy. :-) 

Přečteno/Read: 
Stallo - 140 stran/pages
Nadaný žák (mp3) - 54:20

Celkem přečteno/Total pages read: 254 stran/pages
Poslechnuto/Listened: 2:15:28


Středa/Wednesday
Dnešek byl zatím nejúspěšnějším dnem. Dočetla jsem Stallo. Musím to v sobě nechat ještě uležet. Mám z té knihy rozporuplné pocity.
U polské booktuberky z kanálu Esa czyta jsem viděla recenzi na Kasacji a neodolala jsem (když už ji mám doma). :-)

Přečteno/Read: 
Stallo - 157 stran
Kasacja - 5 stran
Nadaný žák (mp3) - 1:02:30

Celkem přečteno/Total pages read: 416 stran/pages
Poslechnuto/Listened: 3:17:58


Čtvrtek/Tuesday
Po skvělém dni většinou přichází den blbec. Dnes jsem pohřbila naděje, že splním svůj cíl, ale i tak se budu snažit až do konce. V práci jsem moc číst nemohla, doma se mi nechtělo a teď, když bych mohla i chtěla, tak musím jít spát, jelikož mě zítra čeká opět brzké vstávání (I hate it!). Rozečetla jsem Agnes (prosím, prosím, zakažte mi rozečítání nebo se z toho zblázním).

Přečteno/Read: 
Sibiřská výchova - 21 stran
Agnes - 7 stran
Nadaný žák (mp3) - 38:38

Celkem přečteno/Total pages read: 444 stran/pages
Poslechnuto/Listened: 3:56:36


Pátek/Friday
Sice jsem moc nečetla, ale zato jsem doposlouchala Nadaného žáka. Jup!

Sibiřská výchova - 10 stran
Agnes - 24 stran
Nadaný žák (mp3) - 2:32:07

Celkem přečteno/Total pages read: 478 stran/pages
Poslechnuto/Listened: 6:28:43


Sobota/Saturday
Svět knihy! Jela jsem už ráno a původně jsem si do autobusu chtěla vzít Děti plástve. Ale pak jsem si uvědomila,, že by ta chudinka měkká vazba mohla skončit velmi špatně. Tak jsem si nakonec vzala knihu Moskva-Peťušky. Pak mé krátké působení na Světě knihy, kde jsem nakoupila zásoby na půl roku a jela jsem domů. Doma jsem neodolala a rozečetla jsem rovnou dvě další knihy, které jsem ukořistila. Tappiho a Jazykové jednohubky. Počet rozečtených knih: 13. Ma-góóór :D

Moskva-Peťušky - 31 stran
Příhody Tappiho ze šeptajícího lesa - 18 stran
Jazykové jednohubky - 9 stran

Celkem přečteno/Total pages read: 536 stran/pages
Poslechnuto/Listened: 6:28:43


Neděle/Sunday
Druhou půlku maratonu jsem sice podcenila, ale se závěrečným dnem jsem spokojená. Co na tom, že jsem četla Tappiho, kde jsou písmenka velká jak mastná oka na babiččině polévce. :)

Sibiřská výchova - 20 stran
Moskva-Peťušky - 18 stran
Příhody Tappiho ze šeptajícího lesa - 82 stran
Jazykové jednohubky - 12 stran

Celkem přečteno/Total pages read: 668 stran/pages
Poslechnuto/Listened: 6:28:43


Zúčtování 
Svůj cíl jsem nesplnila. Ale stále věřím, že jednou tu tisícovku pokořím. Ale mohla jsem se víc snažit. Na druhou stranu jsem si poslechla i audioknihu (mojí druhou v životě), takže kdybych k tomu připočetla i strany, které jsem naposlouchala, výsledek by nebyl tak děsivý. Jelikož jsem rozečetla opravdu hodně knih, rozhodla jsem se neoficiálně zapojit i do #RYBSAT read-athonu, který probíhá od 18. do 25. května a vaším cílem je číst knihy tak, jak je máte uspořádané na poličce (INFO VIDEO). Já chci dočíst alespoň tři knihy, které mám rozečtené. Tak uvidíme.

Přečetla jsem 668 stran, poslechla jsem 6:28:48 z audioknihy.

Za svým plánem jsem zaostala o 332 stran. 


6 komentářů:

  1. Já se asi nebudu účastnit ani teď, jelikož světem knihy "ztratím" celý den na čtení, a 17.. mi to taky nevyhovuje :/ Každopádně přeji ti hodně štěstí, aby se ti splnily tvé cíle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to chci vyzkoušet. Na Svět knihy si vezmu asi nějakou audioknihu, uvidíme, zda se osvědčí :-) Ale stejně minimálně strávím dvě hodiny na cestě, tak snad něco přečtu. :-) Děkuji.

      Vymazat
  2. Dúfam, že Agnes prečítaš celú a napíšeš o nej, nedávno som si ju kúpila (tak dlho som ju chcela a zháňala, až nám ju doviezli do Levných kníh :D) a hoci som už jednu pozitívnu recenziu čítala, chcem sa utvrdiť v tom, že je to naozaj dobrá kniha a mám sa do nej pustiť čo najskôr :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám taky. Ale na psaní recenzí jsem děsně líná. Nikdy nemůžu najít ta správná slova, tak to odkládám, až pak mám pocit, že stejně nevím, co jsem tam chtěla napsat. Ale kvůli tobě se zkusím překonat :-)

      Vymazat
    2. O to viac sa na tú recenziu budem tešiť :)
      Inak občas to mám podobne, preto nepíšem o každej knihe, ktorú prečítam (toľko času ani nemám, jedna vec je čítať v MHD do práce, kedy aj tak nemám čo robiť, druhá je nájsť si doma hodinku čas a iba písať, keď sa dá robiť milión iných vecí). Ale na niektoré knihy sa mi píše veľmi ľahko a slová mi už počas čítania vyskakujú v hlave.

      Vymazat
    3. Mně se u některých taky píše lehko, ale občas vím, co napíšu, a když zasednu k počítači, tak mám v hlavě pusto :-D Ale budu se snažit. :-)

      Vymazat

Každý komentář mě potěší. Odpovídám se zpožděním. Mějte strpení. <3