pátek 1. ledna 2016

Knižní předsevzetí na rok 2016

Poslední dobou můj blog pěkně spinkal, ale s novým rokem přichází nová energie. A tak doufám, že budu aktivnější. protože čím míň člověk píše, tím víc mu to nejde, a pak se mu do toho ani nechce. A já mám svůj blog ráda, i když se k němu chovám dost macešsky. Tak doufám, že mi tohle předsevzetí vydrží déle než týden.


A čím začít nový rok lépe než nějakou knižní výzvou?

Na Goodreads jsem si svoji čtecí výzvu nastavila na 81 knih, i když tajně doufám, že dosáhnu až na stovku. Ale jelikož nastupuji do nové práce a vůbec netuším, kolik budu mít času na čtení, držím se radši "při zemi".

Druhou mojí výzvou bude, abych přečetla tolik knih, aby šířka jejich hřbetů byla stejně vysoká jak já. Doufám, že chápete. Prostě 170 centimetrový štos knih.

Taky bych ráda omezila nákup nových knih. Když napíšu, že tak na 10 knih za měsíc, tak mě možná budete považovat za blázna, ale pro mne by to byl velký úspěch.

Dále už to jsou tu pak jen takové drobnosti:

  • číst více klasiky
  • číst více českých autorů
  • číst více knih v cizím jazyce
  • přečíst knihu od Kena Folletta

A co vy? Dáváte si nějaká předsevzetí? Nebo víte, že je to zbytečné, protože je stejně nesplníte?



6 komentářů:

  1. Já si dávám každý rok předsevzetí, že se začnu pořádně učit :D Zatím mi to moc nevychází :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem chodila do školy, tak jsem si taky dávala takový předsevzetí. A taky na začátku školního roku. :D Nesplnila jsem to ani jednou. :D Tak držím pěsti. :)

      Vymazat
  2. Tak s tou výškou kníh si ma pobavila :) Áno, aj ja si dám nejaké to predsavzatie, tento rok sa chcem zamerať na kvalitu :) Tak nech sa nám všetkým v novom roku darí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem to viděla právě u jedné polské blogerky a hrozně se mi to zalíbilo. :) Zaměřit se na kvalitu je skvělé, jen hrozně těžké. Některé knihy klamou tělem :D Tobě taky, držím pěsti a čekám na novou inspiraci ;)

      Vymazat
  3. Tak držím palce a hodně štěstí :) Moje předsevzetí nemám ještě domyšlené hlavně zvládnout školu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to držím pěsti. :) Já jsem ráda, že do školy už nemusím :D Sice občas mívám takový záchvěvy, že bych něco studovala, ale pak si řeknu, že kurs bude stačit :D

      Vymazat

Každý komentář mě potěší. Odpovídám se zpožděním. Mějte strpení. <3